Dania Główne - Podawane z: ziemniaczkami pieczonymi, ziemniakami po selski lub ryżem po bułgarsku oraz sosem czosnkowym lub ljutenicą (pasta z pieczonej papryki i pomidorów)
  • PECZENA SKUMRIJA - 27,00

    Pieczona makrela z warzywami (300-350 g)

  • MUSAKA - 23,00

    Zapiekanka z mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego), warzyw, ziemniaków, bakłażana podawana z sosem jogurtowym (350 g)

  • PARŻENA PASTARWA - 28,00

    Pstrąg z patelni w ziołach bułgarskich (300-350 g)

  • PILESZKO FILE W SMOKINOW SOS - 27,00

    Filet z kurczaka duszony w sosie figowym (200g)

  • PILESZKO FILE PO SMOLJANSKI - 29,00

    Filet z kurczaka duszony i faszerowany ze szpinakiem i pomidorem w sosie sirene (250 g)

  • PUESZKO FILE S ROZOW SOS - 32,00

    Filet z indyka duszony w sosie różanym (200 g)

  • VARNENSKI OMLET - 21,00

    Wątróbka drobiowa, jajka, cebula zapiekana z serem kaszkawał i konfiturą wiśniową (250 g)

  • PECZENO AGNESZKO DŻOLANCZE - 49,00

    Pieczona giczka jagnięca podana z sosem pieczeniowym z śliwkami (350-400 g)

  • AGNESZKO PECZENO - 39,00

    Pieczony udziec jagnięcy w sosie własnym (200 g)