Dania Główne - Podawane z: ziemniakami pieczonymi, ziemniakami po selski lub ryżem po bułgarsku.
  • PECZENA SKUMRIJA

    PECZENA SKUMRIJA - 31,00

    Pieczona makrela z warzywami - 300-350g

  • MUSAKA

    MUSAKA - 26,00

    Zapiekanka z mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego), warzyw, ziemniaków, bakłażana podawana z sosem jogurtowym - 350 g

  • PILESZKO FILE PO SMOLJANSKI

    PILESZKO FILE PO SMOLJANSKI - 31,00

    Filet z kurczaka duszony i faszerowany ze szpinakiem i pomidorem w sosie sirene - 250 g

  • PUESZKO FILE S ROZOW SOS

    PUESZKO FILE S ROZOW SOS - 34,00

    Filet z indyka duszony w sosie różanym - 200 g

  • VARNENSKI OMLET

    VARNENSKI OMLET - 23,00

    Omlet z wątróbką drobiową z dodatkiem sera kaszkawał – podawany z konfiturą wiśniową - 250 g

  • PECZENO AGNESZKO DŻOLANCZE

    PECZENO AGNESZKO DŻOLANCZE - 49,00

    Pieczona gicz jagnięca podawana w śliwkowym sosie pieczeniowym - 300-400 g

  • AGNESZKO PECZENO

    AGNESZKO PECZENO - 41,00

    Pieczony udziec jagnięcy w sosie własnym - 200 g

  • PECZEN LAVRAK

    PECZEN LAVRAK - 36,00

    Labraks z pieca - 300-350g

  • PECZENA CYPURA

    PECZENA CYPURA - 36,00

    Dorada z pieca - 300-350g

  • PATESZKO FILE

    PATESZKO FILE - 36,00

    Kaczka po bułgarsku podawana z wiśniowymi buraczkami - 200g