Menu
- Przystawki
-
- Sałatki
-
- Zupy
-
-
PILESZKA SUPA - 23,00
Zupa na bazie wywaru z kurczaka i warzyw podawana z makaronem - 350ml
-
BOB CZORBA - 21,00
Wegetariańska zupa fasolowa - 350ml
-
GULASZ SUPA - 29,00
ZUPA GULASZOWA Z WOŁOWINĄ - 350ml
-
AGNESZKA SUPA - 32,00
Zupa jagnięca (350 ML)
-
SZKEMBE CZORBA - 22,00
Flaki wołowe po bułgarsku - 350ml
-
LESZTA CZORBA - 21,00
zupa z zielonej soczewicy (350 ml)
-
- Dania Główne - Podawane z: ziemniakami pieczonymi, ziemniakami po selski lub ryżem po bułgarsku.
-
- Dania dla dzieci
-
- Dodatki
-
-
PARŻENI KARTOFI - 9,00
Ziemniaczki smażone (150 g)
-
KARTOFI PO SEŁSKI - 8,00
Ziemniaczki zasmażane z koperkiem i czosnkiem (150 g)
-
KARTOFI PO SELSKI - 9,00
Ziemniaczki zasmażane z koperkiem, cebulą i czosnkiem (150 g)
-
RYŻ PO BUŁGARSKU - 9,00
-
LJUTENICA (60 g) - 6,00
Tradycyjna bułgarska pasta z pieczonej papryki i pomidorów
-
SOS CZOSNKOWY - 6,00
-
ROZOV SOS - 9,00
-
GRADINARSKA SAŁATA - 14,00
-
CZERVENO CVEKLO - 12,00
150 g
-
- Desery
-
- Dania z pieca
-
-
SIRENE PO SZOPSKI - 41,00
Ser sirene zapiekany z warzywami, ostrą papryczką, jajkiem i ziołami bułgarskimi - 400 g
-
GJUWECZE DOBRICZ - 41,00
Ser sirene zapiekany ze szpinakiem, bakłażanem, jajkiem, pomidorem i serem kaszkawał - 400 g
-
OVNESZKA SMETANA - 59,00
Baranina duszona w białym sosie - 250 g
-
KAVARMA V OMLET - 43,00
omlet z kawałkami kurczaka zapiekanymi w pomidorach, białym winie i ziołach bułgarskich z pieczarkami. (400 g)
-
- Dania z grilla - Podawane z: ziemniakami pieczonymi, ziemniakami po selski lub ryżem po bułgarsku oraz sosem czosnkowym lub ljutenicą (pasta z pieczonej papryki i pomidorów).
-