Dania Główne - Podawane z: ziemniakami pieczonymi, ziemniakami po selski lub ryżem po bułgarsku.
  • PECZENA SKUMRIJA

    PECZENA SKUMRIJA - 38,00

    Pieczona makrela z warzywami - 300-350g

  • MUSAKA

    MUSAKA - 34,00

    Zapiekanka z mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego), warzyw, ziemniaków, bakłażana podawana z sosem jogurtowym - 350 g

  • PILESZKO FILE PO SMOLJANSKI

    PILESZKO FILE PO SMOLJANSKI - 36,00

    Filet z kurczaka duszony i faszerowany ze szpinakiem i pomidorem w sosie sirene - 250 g

  • PUESZKO FILE S ROZOV SOS

    PUESZKO FILE S ROZOV SOS - 39,00

    Filet z indyka duszony w sosie różanym - 200 g

  • VARNENSKI OMLET

    VARNENSKI OMLET - 28,00

    Omlet z wątróbką drobiową z dodatkiem sera kaszkawał – podawany z konfiturą wiśniową - 250 g

  • PECZENO AGNESZKO DŻOLANCZE

    PECZENO AGNESZKO DŻOLANCZE - 58,00

    Pieczona gicz jagnięca podawana w śliwkowym sosie pieczeniowym - 300-400 g

  • PECZENA CYPURA

    PECZENA CYPURA - 41,00

    Dorada z pieca - 300-350g

  • PATESZKO FILE

    PATESZKO FILE - 39,00

    Kaczka po bułgarsku podawana z wiśniowymi buraczkami - 200g

  • PECZEN LAVRAK V KISELO ZELE

    PECZEN LAVRAK V KISELO ZELE - 41,00

    labraks pieczony w liściu z kiszonej kapusty (300-350 g)

  • SKARIDI TIGROVI Z ZELEŃCZUCY NA SKARA

    SKARIDI TIGROVI Z ZELEŃCZUCY NA SKARA - 69,00

    grillowane krewetki tygrysie z grillowanymi warzywami podane z dzikim ryżem (200-250g)